Debuteren op het Wereld Kampioenschap

Geplaatst op 30 augustus 2017

Nadat ik dit jaar mocht debuteren op het Europees Kampioenschap in Warschau, mocht ik ook mijn debuut maken op het Wereld Kampioenschap in Budapest. Helaas eindigde dit sneller dan ik had gehoopt…

In de eerste ronde kwam ik de Portugese Telma Monteiro tegen. Monteiro is iemand die al erg lang in het internationale circuit meedraait, zo is ze onder andere vijfvoudig Europees Kampioen en pakte ze brons op de Olympische Spelen in Rio. Ik wist dat het een zware partij ging worden dus, de insteek was dan ook: alles of niets. Helaas liep het op niks uit. Ondanks dat ik met veel lef instapte wist mijn tegenstandster me over te nemen en lag ik al snel in een ippon. Einde toernooi…

 

Beluister hier de reactie van judoka Margriet Bergstra na de uitschakeling op het WK judo.
https://nos.nl/artikel/2190479-wk-judo-voor-bergstra-en-van-t-westende-snel-voorbij.html

Advertentie

Share deze post

menu
Judoka Margriet Bergstra