Brons op het NK 2018

Geplaatst op 30 september 2018

Ik plaatste al eerder een bericht over dat ik niet mee zou doen aan het Nederlands Kampioenschap dit jaar. Dit omdat we pas afgelopen vrijdagmiddag thuis kwamen van het (voor mij) teleurstellende Wereld Kampioenschap in Baku en het NK een dag later al zou zijn. Juist omdat dit toernooi zo teleurstellend was verlopen, heb ik de keuze gemaakt om mee te doen aan het NK. Wel in een hogere gewichtsklasse, omdat het anders wat te veel van het goede zou zijn.

Mijn eerste ronde was ik vrijgeloot, vervolgens moest ik in ronde twee tegen Genevieve Bogers. Ik scoorde al snel een wazari en wist de pot daarmee winnend af te sluiten. In de halve finale kwam ik tegen Geke van de Berg, fysiek gezien kon ik niet tegen haar op. Deze partij verloor ik dan ook en dat betekende dat ik later op de dag nog om brons zou moeten gaan strijden.

Mijn tegenstander voor de bronzen medaille werd Romee den Hartog. Deze partij won ik tactisch sterk op drie shido’s. Naar huis dus met mijn dertiende NK medaille, brons! 

Advertentie

Share deze post

menu
Judoka Margriet Bergstra