Brons op de Grand Prix van Tbilisi

Geplaatst op 31 maart 2017

Tbilisi is de hoofdstad van Georgië. Ik was er al eerder geweest voor het Europees Kampioenschap Clubteams met JTS Heerenveen in 2015. Daar werden wij Europees kampioen met ons damesteam! Ik had al een goed gevoel bij dit land en deze zaal dus en dat bleek zich in deze Grand Prix opnieuw uit te betalen.

In de eerste ronde won ik van de Georgische Salome Abashidze met wazari (halfpunt) en ippon (volpunt). Daarna kwam ik in de kwartfinale Evelina Iliejeva uit Bulgarije tegen. Hier wist ik ook tweemaal tegen te scoren waardoor ik mij plaatste voor de halve finale. Daar kwam ik de Russische Irina Zabludina tegen.

Ik begon goed en wist een wazari te scoren. Doordat Zabludina een bloedneus had werd ze behandeld door de EHBO. Nadat ze terugkwam van deze behandeling wist ze vrijwel direct een wazari terug te scoren. Vlak daarna scoorde ze nog een keer en hierdoor verloor ik mijn partij, op naar de strijd om het brons.

Om brons stond ik tegen Khulan Tseregbataar uit Mongolië. Ook tegen haar wist ik weer twee keer een wazari te scoren en dat betekent BRONS! Mijn eerste medaille op een Grand Prix, mijn eerste IJF World Tour medaille. Dat smaakt naar meer!

Advertentie

Share deze post

menu
Judoka Margriet Bergstra