Plezier staat altijd centraal!

Lezing/clinic

Altijd al een lezing of een clinic van een topsporter willen hebben? Dit is je kans! Natuurlijk kan er ook worden gekozen voor een combinatie van beide.

Lezing
In een lezing wordt op inspirerende wijze een link gelegd tussen het bedrijfsleven en topsport. In wat voor bedrijfstak je ook werkzaam bent, de link met topsport is altijd te maken!

Clinic
Het maakt niet uit of je al ervaring hebt binnen het judo of nog helemaal niet. De clinic wordt hier zonder problemen op aangepast en plezier staat voorop!

Doelgroep

  • Recreatieve judoka’s
  • Wedstrijdjudoka’s
  • Andere sportclubs (voetbal, wielrenners, hockey etc.)
  • Valclinics voor ouderen
  • Judo op (basis)scholen tijdens de gymles
  • Bedrijven

Inhoud clinic
De inhoud van de clinic is puur afhankelijk van de doelgroep, de ervaring en de leeftijd van de deelnemers van de clinic.

Zo kan er een clinic worden gegeven aan wedstrijdjudoka’s. Bij zo’n clinic zal het tempo en het judoniveau hoger liggen dan bij een clinic aan recreatieve judoka’s. Hier zal de nadruk meer liggen op de techniek. Maar het is ook mogelijk om op spelenderwijs de basisprincipes van het judo aangeleerd te krijgen. Dit kan voor zowel mensen die al ervaring hebben met judo, als mensen die nog nooit op een judomat gestaan hebben.

Bij een clinic aan ouderen of andere sporters, zal de nadruk meer liggen op het aanleren van valtechnieken. Als je ouder wordt, breek je helaas sneller wat. Het leren valbreken kan de kans op breuken verkleinen. Hetzelfde geldt voor sporten als voetbal en hockey, hier wil het nog weleens voorkomen dat je onderuit gehaald wordt. Ook dan kunnen de basistechnieken van het judo helpen bij het voorkomen van blessures. En wat dacht je van schouderblessures bij wielrenners als ze van hun fiets afvallen? Ook hier kan judo de helpende hand bieden!

Natuurlijk is er na de clinic tijd voor vragen, foto’s en/of een handtekening. Één ding dat zeker is, plezier staat centraal in alle clinics! Voor zowel jong als oud, ervaren of onervaren.

Kijk anders ook eens naar dit filmpje van een clinic die ik heb gegeven! 

menu
Judoka Margriet Bergstra