Elf dagen in Japan

Geplaatst op 22 juni 2018

Na de Grand Prix van China en het conditionele trainingskamp in Lanzarote was het tijd voor het Internationale Trainingskamp in Tokio. Op dit trainingskamp komt een groot deel van de wereldtop af om minimaal 1,5 week te blijven trainen. Tokio is de stad die in 2019 als podium voor de Wereld Kampioenschappen zal dienen en dat als voorproefje op de Olympische Spelen van 2020.

De vliegreis naar Japan is altijd een vrij lange, gelukkig wel rechtstreeks, maar toch nog zo’n 11-12 uur. Onze reisdag, 10 juni gold als rustdag, om op 11 juni aan te vangen met het trainingskamp in de Kodokan. De Kodokan is de dojo die gesticht is door Jigoro Kano, dus dit is de plek waar het judo is begonnen. In totaal hebben we elf randori trainingen gemaakt, variërend van 1,5 tot 2,5 uur. Zo’n randori training is er puur om te sparren tegen de internationale top.

Zo’n trainingskamp bestaat letterlijk uit eten, trainen en slapen. Aan het eind van het trainingskamp was er nog wel een vrije middag om vrij te besteden. Dus deze hebben we wel besteed aan een aantal toeristische activiteiten en natuurlijk shoppen.

De foto’s van dit trainingskamp vind je hier.

 

Als je benieuwd bent naar een aantal hoogtepunten van Tokio buiten het judo om, lees dan My trip to Tokyo. Ik ben nu eerst weer een dikke week in Nederland om vervolgens weer op trainingskamp te gaan, dit keer naar Castelldefells in Spanje.

Advertentie

Share deze post

menu
Judoka Margriet Bergstra