Europese Kampioenschappen 2018

Geplaatst op 29 april 2018

Van 26 tot 28 april werd het Europees Kampioenschap in Tel Aviv georganiseerd. Voor mij was dit mijn tweede EK bij de senioren dat ik mocht gaan draaien. Vorig jaar was ik erg zenuwachtig en liep ik compleet vast op de mat, dat was dit jaar gelukkig niet het geval! Helaas werd ik alsnog in de tweede ronde uitgeschakeld.

In de eerste ronde stond ik geloot tegen de Bulgaarse Evelina Illieva. Tegen haar heb ik al twee keer eerder gejudood en de onderlinge strijd stond 1-1. Bij de Grand Prix van Tbilisi vorig jaar won ik van haar, maar op het EK van 2017 verloor ik van haar in de tweede ronde. Ik wist daardoor dat het een zware partij ging worden. Al vrij snel kwam ik op voorsprong met wazari door een overname. Maar Illieva kwam snel terug en scoorde ook wazari, waardoor het gelijk stond. Even later wist ik zelf weer een wazari te scoren en daardoor wist ik de partij met ippon te winnen.

In de tweede ronde kwam ik één van de titelfavorieten tegen, de Duitse Therese Stoll. Zij pakte op het EK vorig jaar al een zilveren medaille. De strijd ging vrij gelijk op, maar ik kwam toch op wazari achterstand. Deze achterstand wist ik niet in te halen waardoor ik de partij verloor.

Enorm balen, maar ik heb gevochten voor wat ik waard was. Daarom kan ik een stuk tevredener zijn met mijn judo hier op dit EK in vergelijking tot het EK van 2017 in Warschau. Nu eerst vakantie en dan op naar de Grand Prix van China!

Advertentie

Share deze post

menu
Judoka Margriet Bergstra