Gegrilde pindakip

Geplaatst op 10 januari 2019

Pindakaas en kip, je zou het misschien niet direct combineren. Maar je eet toch ook wel eens kipsaté. Eén van mijn favoriete gerechten trouwens als ik dat op een lunchkaart zie staan! Dus uiteraard viel deze pindakip bij mij ook in de smaak.

Ingrediënten:

  • 300 gram kipfilet
  • 2 limoenen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 volle eetlepels pindakaas
  • 1 rode peper

Bereiding:

  1. Snijd je kipfilet doormidden zodat het dunnere plakken worden. Snijd ze vervolgens kruislings in, niet helemaal door dus! Wrijf de kipfilets in met olijfolie en een beetje zout en peper.
  2. Rasp de schil van de één limoen en strooi deze ook over de kipfilets heen. Bak de kipfilets nu in een pan op de ingesneden kant. Draai natuurlijk vervolgens wel om en bak de kipfilets gaar.
  3. Ondertussen rasp je de knoflooktenen boven een kommetje en voeg hier het sap van 1,5 limoen aan toe. Roer de pindakaas erdoor en maak wat dunner door steeds een beetje water er aan toe te voegen. Het moet uiteindelijk een dikke sausachtig geheel worden.
  4. Snijd de rode peper in ringetjes en meng door je saus. Proef voortdurend en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  5. Schep de saus over de kipfilets en verwarm enkele minuten mee. Rasp de schil van de laatste limoen nog boven de kip en eet smakelijk! De laatste halve limoen kan je eventueel nog gebruiken om over de kip heen uit te knijpen.
Advertentie

Share deze post

menu
Judoka Margriet Bergstra