Geroosterde paprika salade

Geplaatst op 28 mei 2016
45 min Lunch - Diner

Tijdens het afvallen kan ik soms zo flauw worden van al die salades, daarom werd het tijd voor wat variatie. En ik wil niet overdrijven, maar ik vind ook dit recept weer erg lekker. Het is iets meer werk dan een “standaard salade”, maar dit betaalt zich uit in de smaak.

Ingrediënten: 

  • Rode paprika
  • Bosui
  • Geitenkaas (of feta)
  • Kruiden zoals tijm, bieslook, basilicum, peper en/of zout

Voor de dressing:

  • Olijfolie
  • Balsamico azijn

 

Zoals ik al zei is de bereiding iets meer werk. Deze bestaat uit een aantal onderdelen.

Bereiding:

Stap 1: Paprika’s roosteren

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de paprika’s in hun geheel op de bakplaat en rooster ze ongeveer 20 minuten. Als het vel zwart wordt is dit geen probleem.
  2. Zodra je de paprika’s uit de oven haalt doe je ze in een schaal waar je direct huishoudboekje over spant. Dit laat je ongeveer een kwartier staan. De paprika’s stomen nu, hierdoor is het straks makkelijker om het vel er af te halen. Het vocht wat in de schaal achterblijft bewaar je voor de dressing.

Stap 2: Dressing

De dressing maak je van één eetlepel paprikavocht, één eetlepel olijfolie, één theelepel balsamicoazijn en de kruiden. Als je gedroogde kruiden gebruikt kunnen ze direct door de dressing worden gedaan. De verse kruiden kun je het beste vlak voor het serveren door de dressing of de salade mengen.

Stap 3: Salade bereiden

  1. Haal het vel van de paprika met een scherp mes. Ik moet bekennen dat ik dit het ergste vind van de hele bereiding. Lukt het vel er niet helemaal af is dit ook geen probleem.
  2. Snijd de bosui in ringen en schep deze door de paprika. De geitenkaas verbrokkel je en verdeel je ook over de salade. Voeg als laatste de dressing en verse kruiden toe.

Dan is het tijd om te genieten van je salade!

Advertentie

Share deze post

menu
Judoka Margriet Bergstra