Gevlochten Nutella brood

Geplaatst op 29 april 2018
30 min Ontbijt

Ik hou van zoet en ik hou van Nutella! Ik heb al veel gerechten gemaakt waarbij ik Nutella gebruik, denk aan de Nutella ijsjesNutella mug cake of de overheerlijke Nutella brownies. Nu ik daar aan denk krijg ik direct zin om ze weer een keer te maken… Maar dit gevlochten Nutella brood is ook zeker een aanrader en daarnaast ziet het er nog eens leuk uit ook!

Ingrediënten:

  • Croissantdeeg
  • Nutella
  • Losgeklopt ei

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en rol het croissantdeeg uit.
  2. Besmeer het deeg met flink wat Nutella, maar laat de randjes vrij.
  3. Rol het deeg in de lengte op en snijd vervolgens in vanaf de bovenkant naar beneden. Zorg dat je een klein stukje aan de bovenkant vast laat zitten.
  4. Leg de strengen van het deeg om en om over elkaar heen en bestrijk met het losgeklopte ei.
  5. Leg je Nutella brood op een met bakpapier beklede bakplaat voor 15-20 minuten in de oven totdat deze gaar is. Eet smakelijk!

Advertentie

Share deze post

menu
Judoka Margriet Bergstra