Grand Prix China

Geplaatst op 24 mei 2019

China is nooit één van mijn favoriete landen om heen te gaan. Al was ik afgelopen trainingskamp op het Nationaal Trainingscentrum in Beijing positief verrast! Maar deze trip heeft mijn positieve blik weer enigszins naar beneden gehaald…

Het begon allemaal al in Arnhem, de treinen naar Schiphol waren geannuleerd. Via een omweg ben ik er toch gekomen en omdat mijn vlucht vertraagd was, was ik zelfs nog op tijd. Echter was de vlucht zo erg vertraagd, dat we onze aansluiting zouden missen en dus omgeboekt werden.

Via Helsinki naar Xian en vanaf daar naar eindbestemming Hohhot. Maar ook in Helsinki was een flinke bbertraging van meer dan 6 uur. Opnieuw de aansluiting gemist en opnieuw werd onze vlucht omgeboekt. Uiteindelijk kwamen we zo’n 13 uur later dan gepland op onze eindbestemming aan.

Dit zorgde ervoor dat we geen “tussendag” hadden om bij te komen van de vlucht. Het was direct de dag van de loting en de weging.

Nadat dit allemaal achter de rug was, was het tijd om het toernooi te judoën. Ik begon tegen de Russische Golomidova. Ik heb eenmaal eerder tegen haar gejudood op een European Cup zo’n 3 jaar geleden. Net als toen, wist ik ook nu op ippon te winnen. Door naar ronde twee!

In ronde twee kwam ik de Chinese Lu tegen. Ik begon het gevecht goed en was dominant. Helaas kwam ik in newaza (op de grond) in de problemen. De Chinese wist mijn arm op te sluiten en deze kreeg ik niet meer terug. Hierdoor belandde ik in een houdgreep en verloor ik. Einde toernooi..

Ik heb vandaag hard gevochten en ga dan ook met een goed gevoel richting de European Games werken!

Advertentie

Share deze post

menu
Judoka Margriet Bergstra