Grand Slam Parijs 2019

Geplaatst op 14 februari 2019

It’s a lionfight. So chin up, put your shoulders back and walk proud. Don’t lick your wounds, but celebrate them. The scars you bear are sign of a warrior. It’s a lionfight. Just because you didn’t win, doesn’t mean you don’t know how to roar.

Bovenstaande tekst is wat de Grand Slam van Parijs dit jaar mooi beschrijft. Het mooiste toernooi van het jaar eindigde helaas niet zoals ik had gehoopt. Als topsporter kan je hier echter niet te lang bij stilstaan, want het volgende toernooi staat alweer voor de deur.

In de eerste ronde had ik een vrijloot. Vervolgens kwam ik Dabonne van de Ivoorkust tegen. Van haar wist ik in de Golden Score te winnen met een armklem, ippon.

In ronde drie kwam ik de Koreaanse Kim tegen. De partij ging vrij goed, toch kwam ik newaza in de problemen. Ik kwam in een houdgreep terecht en ondanks dat ik wist te ontsnappen, stond ik toch wazari achter. Deze wist ik niet terug te halen en hierdoor eindigde mijn toernooi vroegtijdig.

Advertentie

Share deze post

menu
Judoka Margriet Bergstra