Nederlands Kampioen!

Geplaatst op 30 september 2017

Nadat ik twee weken vakantie heb gehad moest ik al vrij snel weer aan de bak. Het Nederlands Kampioenschap in Almere stond voor de deur. Ik was erg gebrand om de titel binnen te halen en dit is mij ook gelukt!

In de eerste ronde stond ik tegen Roos Deurloo, deze partij was binnen een halve minuut beslist. Ik win met ippon en kwalificeer me voor de halve finale. Daar kom ik Pleuni Cornelissen tegen. Met haar had ik meer moeite en de partij liep zelfs door tot de Golden Score (verlenging). In die Golden Score wist ik snel een score te maken en dus stond ik in de finale.

In de finale sta ik tegen Nadiah Krachten. Ook deze partij liep ik niet op heel veel moeilijkheden, in newaza (grondwerk) weet ik een ippon (volpunt) te scoren en daarmee ben ik NEDERLANDS KAMPIOEN!

Advertentie

Share deze post

menu
Judoka Margriet Bergstra