Koolhydraatarme Bossche bollen

Geplaatst op 10 november 2019
40 min Tussendoortje

Ik ben een keer speciaal in Den Bosch uit de trein gestapt voor een echte Bossche bol van Jan de Groot. Heerlijk! Maar natuurlijk wel een caloriebom… Dus een koolhydraatarme versie kon niet uitblijven.

Zeker niet nu ik de producten van Sukrin kon uitproberen. Ook benieuwd naar deze producten? Gebruik dan kortingscode MARGRIET20 voor 20% korting! Deze code is geldig t/m 24 november 2019.

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf samen met het bakpoeder, kaneel en een snufje zout.
  2. Schep vier ronde hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet de Bossche bollen voor ongeveer 25 minuten in de oven. Klop ondertussen de slagroom stijf met de Sukrin zoetstof naar smaak.
  3. Als de Bossche bollen klaar zijn laat je ze afkoelen. Zodra dit gebeurt is maak je een gaatje in de onderkant en spuit je de bollen vol met slagroom.
  4. Smelt nu de Sukrin chocolade au bain-marie en dip de Bossche bollen in de gesmolten chocolade. Laat de chocolade uitharden in de koelkast.
Advertentie

Share deze post

menu
Judoka Margriet Bergstra