Maaltijdsoep van geroosterde puntpaprika

Geplaatst op 14 november 2018
30 min Lunch - Diner

Deze soep is erg vullend, dus je kan een kleine kom als lunch nemen of een grotere portie als diner. Denk je alsnog niet genoeg te hebben, kan je de soep natuurlijk serveren met wat brood. En een fijne bijkomstigheid, er gaat erg veel groente in deze soep!

Ingrediënten:

  • 4 zoete puntpaprika’s
  • 400 gram Italiaanse roerbakgroente
  • 1 groentebouillontablet
  • 750 milliliter water
  • 1 blik knakworsten of cocktailworstjes
  • 125 milliliter crème fraîche

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en rooster de paprika’s ongeveer 30 minuten. Het maakt niet uit als het velletje zwart wordt.
  2. Doe de paprika’s in een pan en span er vershoudfolie overheen. Laat de geroosterde paprika’s zo 5 minuten staan. Verwijder daarna de velletjes van de paprika en verwijder de zaadlijsten. Het vocht gooi je niet weg, dat doe je straks door de soep.
  3. Roerbak de groente 5 minuten en voeg vervolgens de geroosterde paprika’s, het paprikavocht en het bouillontablet met het water toe. Breng het geheel aan de kook en laat vervolgens zo’n 5 minuten op laagvuur koken.
  4. Pureer de soep met een staafmixer, je kan zelf bepalen hoe grof of fijn je de structuur van de soep wil hebben. Snijd de knakworsten in kleinere stukjes en warm deze nog enkele minuten mee met de soep. Serveer met de soep met een lepel crème fraîche en eet smakelijk! 
Advertentie

Share deze post

menu
Judoka Margriet Bergstra