Mijn eerste Europese Kampioenschap

Geplaatst op 20 april 2017

Mijn debuut op het Europees Kampioenschap van 2017 vindt plaats in Warschau, Polen. De eerste ronde werd ik geloot tegen de Poolse Julia Kowalczyk. Ik kwam op voorsprong met wazari (halfpunt). Maar ik wist het nog dermate spannend te maken door op twee skido’s (strafpunten) te lopen. Bij drie skido’s verlies je de partij, gelukkig was dit niet het geval.

In de tweede ronde mocht ik aanvangen tegen de Bulgaarse Ivelina Illieva. Van haar wist ik te winnen bij de Grand Prix in Tbilisi. Dit keer was ik helaas minder succesvol en verloor ik met een wazari. Daardoor kwam mijn individuele toernooi eerder ten einde dan gehoopt.

Een videoverslag van mijn toernooidag vind je hier.

Advertentie

Share deze post

menu
Judoka Margriet Bergstra