My trip to Lisbon

Geplaatst op 28 december 2017

In september maakte ik voor het eerst een reis alleen met mijn zusje naar Milaan. Nu, drie maanden later, heb ik voor het eerst een reis alleen gemaakt. Ik werd weliswaar door een vriend opgewacht in Lissabon, maar toch…

Ook dit keer zal ik weer een aantal hoogtepunten met jullie delen.

Choco & nut

Ik ben een echte zoetekauw, ik hou dan ook enorm van desserts! Op mijn eerste avond ben ik langs Choco & nut in Almada gegaan.

Hier heb je ruime keuze in wafels, pannenkoeken en crêpes geserveerd met ijs, vers fruit, Nutella en andere chocolade. Voor mij echt de hemel op aarde en ik moet nog veel vaker heen om ook andere gerechten van de kaart te proberen!

Naast de crêpes, wafels en pannenkoeken zijn er ook een hoop milkshakes/smoothies die je kunt proberen. Oh en churros niet te vergeten, ook altijd goed.

Pastéis de Belém

Belém is een historische wijk van Lissabon, er is dan ook genoeg cultuur te vinden. Maar vergeet bij je bezoek vooral de pastéis de Belém niet! Dit gebakje is gemaakt van bladerdeeg, met binnenin een soort crème brulée en je bestrooit ze met kaneel en poedersuiker.

Nou kun je deze traditionele gebakjes overal in de stad krijgen, alleen dan onder de naam pastéis de Nata. Maar het allerlekkerste zijn ze toch echt bij Confeitaria de Belém.

LX Factory

LX Factory is een oud fabrieksterrein. Op het terrein zijn een hoop hippe tentjes met industrieel uiterlijk te vinden, de creativiteit spat er van af!

Er zijn verschillende eetcafés en restaurantjes, zoals bijvoorbeeld een cheesecake café. Aan bijna het einde van de straat is een café/restaurant genaamd Rio Maravilha.

Op de vierde verdieping van het gebouw kan je terecht voor een drankje of een heerlijk diner onder het genot van fijne muziek. Vergeet ook vooral niet op het dakterras te genieten van het uitzicht over de rivier de Taag.

Ergens halverwege de straat is een boekwinkel die het bezoeken zeker waard is. In deze winkel gebeurt zo veel… Natuurlijk kan je er terecht voor boeken, maar ook voor een drankje met een lekker stuk taart.

Op de tweede verdieping kom je terecht bij een uitvinder die met een humoristisch verhaal iets verteld over zijn creaties. Nog een trap hoger en je kan gratis een expositie van een fotograaf bezoeken. Te leuk om voorbij te lopen!

En je komt hier werkelijk waar overal streetart tegen, je kijkt je ogen echt uit! Zowel in de avond als overdag een bezoekje waard.

Pensão Amor

De film Burlesque met Christina Aguilera is één van mijn favorieten. In café Pensão Amor waan je je in dezelfde sferen. Het café heeft een karakteristiek uiterlijk. Er zijn verschillende ruimtes en allemaal zijn ze de moeite waard om een kijkje te nemen.

Advertentie

Share deze post

menu
Judoka Margriet Bergstra