My trip to Rome

Geplaatst op 19 mei 2018

Na de trip naar Milaan met m’n zusje, was het opnieuw tijd voor Italië. Dit keer ging de reis naar Rome. In mijn ogen is Italië het walhalla voor mensen die net zoveel van eten houden als ik.

Toeristische hotspots

Natuurlijk ben ik alle toeristische hotspots bij langs gegaan. Om een aantal op te noemen: Vaticaanstad, het Colosseum, het Pantheon, de Spaanse trappen, de Trevi fontein… Het fijne in Rome is dat alles op loopafstand van elkaar ligt!

Ga vooral ook de St. Pietersbasiliek op als je in Vaticaanstad bent. Daar heb je een prachtig uitzicht over het St. Pietersplein en over de rest van Rome.

De lekkerste tiramisu bij Pompi

Italië heeft natuurlijk enorm veel verschillende heerlijke desserts en andere zoetigheden. Pannacotta, tiramisu, ijs, cannoli… Op vrijwel iedere hoek van de straat kan je wel een ijsje eten.

Maar ga vooral even langs bij Pompi voor de lekkerste Tiramisu van Rome. Pompi is een klein restaurantje tussen alle culturele hotspots waar je veel verschillende soorten tiramisu kan halen. Ik ging gewoon voor de klassieke variant, maar de tiramisu fragola trok me ook wel erg aan..

Rommelmarkt in Porta Portese

Iedere zondag wordt er vlak bij de rivier de Tiber een grote markt georganiseerd. De markt doet me denken aan een grote rommelmarkt. Vanuit verschillende omliggende steden komt men naar Rome voor deze markt. De markt begint bij Porta Portese, de stadspoort. Leuk om gezien te hebben!

Eten in hip Trastevere

Goedkoop en lekker eten doe je in de hippe wijk Trastevere aan de westoever van de Tiber. In deze studentenwijk heb je superveel restaurants en barretjes.

Een aanrader is Tonnarello, hier komen zowel veel toeristen als locals. Dat de mensen voor dit restaurant in de rij staan is een goed teken. Een aanrader is de sharing plate vol met verschillende kazen en soorten vlees vooraf! Maar ook als hoofdgerecht is er meer dan voldoende keuze uit onder andere pasta, pizza, salades of vleesgerechten.

Nog één tip? De Italianen eten natuurlijk laat. Dus als je geen hebt om in de rij te gaan staan, ga je al rond 18.00 heen om eerst rustig wat te drinken op het terras voordat je aan het eten begint.

Schilderachtig Navona

Piazza Navona is denk ik mijn favoriete plek in Rome. Dit plein was vroeger een atletiekstadion. Op de voormalige tribunes zijn nu huizen gebouwd maar de baan zelf is onbebouwd gebleven en omgetoverd tot plein. Op dit plein zitten veel kunstenaars en de omliggende straatjes zijn letterlijk schilderachtig.

Smalle straatjes met kleine café’s en restaurants met natuurlijk een terras voor de deur. Heerlijk om doorheen te slenteren. Op het plein zit trouwens ook een leerwinkel die zeker de moeite waard is om te bekijken.

Tot rust komen op Pincio

Als je even wilt bijkomen van alle drukte in de stad ga dan naar Piazza del Popolo. Aan de rand van dit plein kan je een stuk omhoog lopen op de heuvel Pincio.Pincio is één van de uitzichtpunten van Rome. Nadat je van het uitzicht hebt genoten kan je volledig tot rust komen in het achterliggende park.

Op het moment dat je terugloopt naar het centrum kom je door de winkelstraat. Dus als je nog energie over hebt…

De zachtste mozzarella ooit

De lekkerste mozzarella, en ik heb er meerdere geprobeerd, ben ik tegengekomen op de eerste avond. We kwamen vrij laat aan bij een klein restaurantje in de wijk Trastevere. We namen bruschetta en Parmaham met mozzarella vooraf, hier word ik sowieso al enthousiast van. Maar deze buffel mozzarella was zooooo zacht, echt goddelijk!

Terwijl het water in m’n mond stroomt vergeet ik bijna de naam van het restaurant te geven: Ristorante Bruciapadelle.

Advertentie

Share deze post

menu
Judoka Margriet Bergstra