My trip to Tokyo

Geplaatst op 22 juni 2018

In ongeveer een half jaar tijd ben ik twee keer naar Tokio afgereisd. In december was ik in Tokio voor de Grand Slam met daaropvolgend een trainingskamp. En dit keer was een vrij korte trip van 11 dagen voor het Internationale Trainingskamp.

Vreemd eten
In Japan kan je enorm veel “rare” etenswaren vinden. Je hebt natuurlijk veel dingen met Matcha smaak of andere gekke smaken voor bijvoorbeeld KitKat’s of frisdranken. In december nam ik als souvenir voor m’n zusje de KitKat crème brulee en de matcha mee. Maar je hebt bijvoorbeeld ook met de smaken sake, wasabi en rum & rozijnen. Verder houden de Japanners ervan om eten op stokjes te verkopen, je kan werkelijk waar van alles op een stokje krijgen.

Je begrijpt wel dat ik een aantal uur in een (super)markt kan rondlopen om te kijken naar alle verschillende soorten vreemd eten die er te vinden zijn. Naast alle soorten eten heb je ook drinken met andere smaken dan wij gewend zijn. Wat nu net nieuw was in Japan was de Coca-Cola Clear.

Coca-Cola Clear is een doorzichtige frisdrank, het ziet er dus uit als water. En nog een overeenkomst met water is het aantal calorieën, deze zitten er namelijk niet in. De cola heeft niet helemaal de klassieke smaak. Naast de citroensmaak die het heeft, doet het me denken aan de waterijsjes met cola smaak. Je weet wel die drukijsjes in zo’n plastic die je nog in moet vriezen nadat je ze uit de supermarkt hebt meegenomen.

Toeristische Hotspots
In Japan kan je enorm veel tempels vinden, zo is de Sensoji Tempel een bekende tempel met daar omheen veel winkels met souvenirs, Japans eten en bijvoorbeeld kimono’s. Als je van winkelen houdt ben je ook helemaal op je plek in de wijken Shibuya en Harajuku.

Takeshita is de enorm drukke straat met veel winkels, boetiekjes en restaurants. Naast alle winkels zie je in Harajuku veel jonge en hippe Japanners met een uitgesproken kledingstijl. Shibuya staat daarnaast bekend om het drukste kruispunt ter wereld. Vanuit de Starbucks kan je hier op uit kijken, maar natuurlijk moet je er ook een keer overheen lopen.

Voor het mooiste uitzicht over vrijwel heel Tokio ga je naar de Skytree. Dit is één van de hoogste gebouwen ter wereld, van in totaal 634 meter. Aan de rand van Tokio heb je de Rainbow Bridge, deze is vooral ’s avonds leuk om een keer te bekijken. De brug wordt in alle kleuren van de regenboog verlicht.

Als je wat rust wilt van deze drukke stad, ga dan naar de tuinen bij het keizerlijk paleis. Vooral in de lente en de herfst is de tuin prachtig om doorheen te lopen met alle verschillende kleuren. Ook als je een stuk wilt hardlopen ben je hier op de juiste plaats, ik spreek uit ervaring… Een rondje rondom de tuinen is zon 5-7 kilometer en je zult zeker niet de enige zijn die hier hardloopt.

 

Koreaanse barbecue
Als je me een beetje kent weet je dat ik geen vis eet. Dus ik kan je geen tips geven over de beste sushi. Als ik iedereen moet geloven heb je bij de kleine lokale tentjes de beste sushi, maar dat vind ik dus helemaal niks.

Waar ik wel een tip over kan geven om te eten is Koreaanse barbecue. Bij dit concept zit er een barbecue verwerkt in de tafel zelf. Je kan verschillende soorten vlees bestellen die je dan nog zelf gaat grillen. Als favoriete bijgerechten bestelden wij gefrituurde rijst, kimchi en sla om het vlees mee te eten. Er ligt ook een schaar op tafel, deze is om het vlees in kleinere stukjes te knippen. Want je hebt natuurlijk geen normaal bestek.

Een ander favoriet deel van deze barbecue was voor mij het dessert. Ik kon namelijk zelf een broodje grillen op de barbecue om daar vervolgens ijs en slagroom tussen te doen. De eerste keer was niet zo’n succes, m’n broodje was compleet zwart. Maar een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, de tweede keer was het een stuk beter!

Een klein nadeel van de Koreaanse barbecue is dat je de kans hebt dat je kleren nogal naar de rook gaan stinken.

Last but not least
Wat je natuurlijk niet mag vergeten bij je reis naar Tokio is karaoke! Je zit in een ruimte met alleen je vrienden, je kunt je verkleden, instrumenten meenemen en natuurlijk uit volle borst zingen.

Een tip die wij nog hadden gekregen om te eten was akonimiyagi. Akonimiyagi is een soort pannenkoek gemaakt van onder andere bloem en kool die je kan laten beleggen met bijvoorbeeld rund, varkensvlees, inktvis of garnalen. Daarop nog een aantal toppings zoals kaas of kimchi en om het af te maken een soort zoete mayonaise. Die mayonaise vond ik erg lekker…

De akonimiyagi wordt op een hete plaat gelegd die weer in de tafel is verwerkt. Voor de Japanners is het heel normaal om alle gerechten die besteld worden te delen. Dus op deze manier kan iedereen die aan de tafel zit een klein stukje van de “pannenkoek” afhalen.

Advertentie

Share deze post

menu
Judoka Margriet Bergstra