Our trip to Milano

Geplaatst op 16 september 2017

Voor het eerst dat m’n zusje en ik samen een citytrip hebben gemaakt. Vier dagen samen naar de Italiaanse hoofdstad van de mode Milaan. Naast heel veel mode, is er in Italië natuurlijk ook heel veel en lekker eten te vinden. En hoewel ik normaal gesproken alleen maar recepten plaats, kon ik het niet laten om een paar hoogtepunten van deze trip met jullie te delen!

Panettone en koffie bij Vergani

Met onze Milanocard (die verder vrij nutteloos was) kwamen we terecht bij Vergani. Vergani is een klein café op loopafstand van het Centraal Station. Maar je kunt er ook makkelijk komen met de metro, stap dan uit bij de halte Crocetta (M3) of Loreto (M1 en M2).

Panettone komt oorspronkelijk uit Milaan en wordt bij Vergani nog volgens het traditionele recept gemaakt. Het zit eigenlijk tussen een broodje en cake in en wordt bereid met

verschillende vruchten.

 

Ook de koffie bij Vergani is aan te bevelen. Naast dat deze erg goedkoop is (€1 voor een Americano en €1,40 voor een cappuccino), is de koffie ook erg lekker. Als je een Americano besteld krijg je een espresso met een kannetje heet water. Bestel je een latte macchiato, dan mag je de espresso zelf nog bij het melkschuim ingieten.

Streetart en leuke boetiekjes in Ticinese

Streetart spotten was één van de dingen die ik op mijn lijstje had staan om te doen in Milaan. Dit kan in een aantal verschillende wijken, één van deze wijken is Ticinese.

Toen we op zoek waren naar graffiti kunstwerken kwamen we ook een aantal leuke boetiekjes tegen. Één van onze favorieten: Lui & Lei. Een boetiek met veel leuke kleding voor een lage prijs! In eerste instantie lijkt de boetiek niet zo groot, maar schijn bedriegt. De boetiek loopt helemaal door naar achter en beneden bij de kleedhokjes hangen ook nog een aantal rekken vol met kleding.

De lekkerste pasta carbonara van m’n leven

Ik heb een hoop verschillende soorten pasta carbonara gegeten en gemaakt, maar geen enkele kan tippen aan deze.

Vlakbij de grootste toeristentrekker van Milaan, de Duomo, zitten verschillende restaurantjes. Wij kwamen op een van onze zoektochten naar lekker eten terecht bij het restaurant Replay. Het was er druk, maar een tafeltje voor twee was nog wel vrij.

Tijdens het doorspitten van de kaart kregen we een mandje brood. En zodra deze leeg was kwam er een nieuw mandje op tafel, altijd fijn. Ik had van tevoren al bedacht dat ik zin had in een pasta carbonara, deze stond alleen niet op de kaart… Even heb ik getwijfeld om genoegen te nemen met een pizza. Maar ik heb toch de ober maar even gevraagd of er ook echt geen pasta carbonara mogelijk was, dit was gelukkig geen probleem.

 

En man man man, wat was deze pastalekker! M’n zusje heeft een hapje geproefd en was het met me eens: “Als ik had geweten dat die pasta zo lekker was, had ik die ook besteld in plaats van een pizza!”

 

Daarna de dessertkaart doorgenomen en ook daar was genoeg keuze. Toch jammer dat je niet alles op zo’n kaart kunt bestellen.

IJskoffie bij Amorino in Navigli

Navigli is momenteel een van de hipste wijken van Milaan. Het zit er bomvol restaurantjes en uitgaansgelegenheden. Dwars door de wijk loopt een gracht en met mooi weer zitten de terrasjes aan beide kanten van de gracht gezellig vol.

We waren hier zaterdagavond al even geweest voor een hapje en een drankje. Maar toen was het niet heel mooi weer, daarom besloten we om op onze laatste dag nog even een terrasje op te zoeken in deze gezellige wijk.

We kwamen terecht bij Amorino en hebben hier een heerlijke ijskoffie gedronken in de zon op het terras. De ijskoffie werd gemaakt met een kopje espresso, huisgemaakt roomijs met koffiesmaak en afgetopt met slagroom.

De smoothies worden hier ook gemaakt met het roomijs uit de vitrine en die zagen er ook erg smakelijk uit!

Kortom een geslaagd weekend met als souvenir zere voeten van alle wandelingen en de drie kilo die ik ben aangekomen. Maa het was de moeite waard! En als iemand nog tips heeft voor een volgende citytrip: be my guest!

Advertentie

Share deze post

menu
Judoka Margriet Bergstra