Vanille panna cotta

Geplaatst op 16 oktober 2016
25 min Dessert

Bijna elke zondag komt onze oate (Fries voor oma) bij ons thuis eten en dan zorg ik vaak voor het toetje. Mijn moeder, oma en ik houden enorm van zoete dingen. Dus we zorgen natuurlijk altijd dat er nog een plekje vrij is voor het toetje. Laatst maakte ik deze heerlijke panna cotta. Het is een simpel recept, je moet alleen even geduld hebben voordat je er van kan genieten.. Het moet namelijk een tijdje opstijven in de koelkast.

Benodigdheden (4 personen):

  • 500 ml slagroom
  • 4 blaadjes gelatine
  • 40 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • Aardbeien/frambozen/bramen of ander fruit dat je lekker vindt

Bereiding:

  1. Laat de gelatineblaadjes voor ongeveer 10 minuten weken in koud water. Zet ondertussen een pannetje op het vuur en verhit hierin de slagroom met de suiker, roer dit regelmatig door.
  2. Snij het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit, roer dit ook door de slagroom. Als het slagroommengsel kookt en alle suiker is opgelost, zet je het vuur uit en haal je de pan van het vuur.
  3. Knijp de gelatine goed uit en roer dit met een garde door de room.
  4. Zet het pannetje in een kom met koud water en laat het afkoelen, roer het af en toe door. Als het is afgekoeld giet je het in 4 vormpjes of glazen en laat je dit minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  5. Haal de panna cotta uit de koelkast en garneer met wat fruit en dan kun je genieten van dit heerlijke toetje.

Tip:

Je kunt ook circa 200 gram aardbeien (of ander fruit) pureren met  40 gram poedersuiker en dit over de panna cotta gieten als sausje.

 

IMAG0029.jpg

Advertentie

Share deze post

menu
Judoka Margriet Bergstra