Presenteertips

Geplaatst op 7 september 2016

Het eten is enorm lekker en je bent erg tevreden over je eigen kookkunsten. Trots wil je dit aan je vrienden laten zien, maar dan ontstaat het probleem met de juiste foto. Omdat iedereen hier wel eens tegenaan loopt een aantal presentatie tips!

De presentatie maakt de in principe saaie gerechten, zoals het serveren van komkommer en tomaat op een verjaardag, een stuk interessanter!


Kleur

Als je allemaal dezelfde kleuren in één gerecht gebruikt, is dit niet erg aantrekkelijk. Werk daarom met verschillende kleuren en ingrediënten.

Een saai gerecht met bijvoorbeeld witte rijst  wordt al een stuk interessanter als je er wat groene kruiden overheen strooit.

Stapelen

Zorg dat er verschillende hoogtes ontstaan op je bord. Dit kun je doen door koekjes te stapelen, maar bijvoorbeeld ook door een piramide van risotto te maken.

Glazen en borden

Altijd hetzelfde ronde bord kan ook saai ogen. Maak een keer gebruik van een dieper of langwerpig bord. Of een ander idee, serveer de kleine gerechten in een mooi glas.

Daarnaast is het vanzelfsprekend handig dat het bord of glas dat je gebruikt schoon is!

Hoeveelheden

Al is het eten nog zo lekker, zorg dat je bord niet overvol is! Dit oogt slordig en minder aantrekkelijk. Bewaar dat volle bord maar voor na de foto.

Advertentie

Share deze post

menu
Judoka Margriet Bergstra