Proefdiner bij Jamie Oliver’s pizza in Arnhem

Geplaatst op 14 maart 2018

Een vriendin van mij was uitgenodigd voor en proefdiner bij de nieuwe pizzeria van Jamie Oliver in Arnhem. Nou kon haar man niet mee, dus dan offer ik mijzelf wel op…

Het restaurant wordt deze maand nog geopend op de Koningstraat 32. Maar wij mochten op de allereerste avond alvast een keertje komen proeven.

De hele voorkant van het restaurant is glas. Vanaf buiten kan je dus naar binnen kijken en andersom. Het restaurant is van binnen vrij simpel, het leuke vind ik de open pizzakeuken. Je kan op de vingers van de (jonge) koks meekijken hoe je pizza wordt bereid.

De bediening was erg vriendelijk. Onze bediening heette ons welkom en vertelde direct haar naam, dit gaf een persoonlijke touch. De kaart lag bij binnenkomst al op tafel en konden we direct bestuderen. Iets wat ik zelf erg fijn vind.

De kaart is niet heel erg uitgebreid en dit heeft natuurlijk zowel voor- als nadelen. In verband met mijn aankomende toernooien kon ik helaas geen pizza proberen. Wat ik een nadeel van de kaart vind, is dat er (behalve bij de pizza’s) niet staat toegelicht wat een gerecht inhoud. Zo is er een superfood salade, maar God knows what’s in it…

We zijn we begonnen met één van de nibbles: had gedraaid knoflookbrood met kaas. Gemaakt van het pizzadeeg en geen overdreven knoflooksmaak, erg lekker! Het brood mag je trouwens zelf snijden met één van de pizzamessen die al op tafel staan.

Vervolgens hadden we beide een salade als hoofdgerecht. Mijn tafelgenote ging voor de caesarsalade, de bediening vertelde direct dat hier geen kip bij zat. Maar je kan wel extra topping(s) kiezen, je hebt keuze uit kip, feta of prosciutto. Feta it is!

Ikzelf ging voor de burrata salade met prosciutto als extra topping. De salade was lekker, maar niet bijzonder. Hoewel de producten zoals de feta, burrata en prosciutto van goede kwaliteit waren, was ik niet erg impressed. Ik had meer sla verwacht in plaats van de grote hoeveelheid kaas.

Ook mijn tafelgenote was niet heel erg onder de indruk van haar vrij simpele salade. De olijfolie daarentegen was super lekker! Dit is een ongefilterde extra vierge olijfolie, doe mij maar een flesje mee naar huis!

En dan de meest belangrijke gang van de avond voor mij: het dessert! Er was keuze uit vier desserts: tiramisu, chocoladetaart, roomijs & sorbet of affogato. Op aanraden van de bediening zijn we gegaan voor een chocoladetaart met een espresso en een affogato.

Affogato is een ijskoffie, twee bolletjes vanille roomijs met espresso en op mijn verzoek wat halfgeslagen slagroom. De bediening raadde ook aan om er amaretto bij te doen, maar geen alcohol voor mij!

Het ijs was heerlijk! En voor de chocoladeliefhebbers is het chocoladetaartje echt goddelijk… Het is een soort chocolademousse in combinatie met chocoladecake. Erg machtig, maar erg lekker!

De koffie is van het merk Kimbo, wij kenden dit merk beide niet. Het was een gewoon goede koffie, maar geen sterke smaak waar we van onder de indruk waren.

Kortom, als je zin hebt in een pizza met een lekker dessert kan je hier zeker heen gaan! Wil je echt Italiaans eten, zou ik het niet aanraden.

Advertentie

Share deze post

menu
Judoka Margriet Bergstra