TC Shukutoku University Japan

Geplaatst op 13 december 2018

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen stond er twee weken trainen in Japan op de planning. Het hele jaar door staan er verschillende internationale trainingskampen op de planing. En mensen vragen vaak: “Waarom ga je helemaal naar Japan om te trainen?” Ieder land heeft ook zijn eigen kwaliteiten, binnen de judosport is het ook heel normaal om met je concurrenten te trainen. Dus we zoeken onze verschillende tegenstanders zo veel en vaak mogelijk op om van elkaar te leren en vooral jezelf te ontwikkelen.

Welkomstceremonie

Na de 12 uur durende vlucht komen we vermoeid aan, maar de Japanners hadden wel iets bedacht om ons wakker te houden. Nadat we aan zijn gekomen bij de Shukutoku University was er een heus welkomstfeest! Om hier een impressie van te geven heb ik geprobeerd zo veel mogelijk te filmen!

De trainingen

De trainingen in Japan duren langer dan dat wij gewend zijn in Nederland. Waar een training in Nederland vaak 1,5 uur duurt, is dat in Japan minimaal 2,5 uur. Nogal een verschil dus! In de 10 dagen dat we aanwezig waren heb ik acht judotrainingen gemaakt en daarnaast nog conditie- en krachttrainingen.

In de trainingen bij de Shukutoku University hebben we enorm veel randori’s gemaakt. Gemiddeld hebben we zo’n 20 randori’s tachi waza gemaakt, per training!! Daarnaast natuurlijk ook nog een hoop randori’s ne waza.

Na een lange reis ben ik weer thuis en is het tijd om te herstellen en lekker te genieten met de familie tijdens de feestdagen!

Benieuwd naar meer foto’s? Kijk dan even in het fotoalbum

 

 

Advertentie

Share deze post

menu
Judoka Margriet Bergstra