Vegan kaneel pannenkoeken

Geplaatst op 4 juni 2019

Ik ben geen vegan, ik hou wel van pannenkoeken. Toen ik vorige week pannenkoeken wilde maken, hadden zowel mijn huisgenoot als ik geen eieren en geen melk in huis. We hadden de hoop al bijna opgegeven, maar zijn toen toch gaan experimenteren en met succes!

Je kan natuurlijk ook altijd nog gaan voor de koffiepannenkoeken, mascarpone pannenkoeken, spinaziepannenkoekjes, de klassieke havermout pannenkoeken of een van mijn laatste recepten de cottage cheese pannenkoeken.

Ingrediënten:

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels kaneel
  • 300-400 milliliter water*

*Het water kan eventueel worden vervangen door amandelmelk of sojamelk.

Is dit alles!? Ja, dit is alles! Als je de pannenkoeken zoeter wil, kan je er eventueel nog wat poedersuiker doorheen doen. En de kaneel kan ook worden weggelaten natuurlijk.

Bereiding:

  1. Doe het zelfrijzende bakmeel en de kaneel in een kom. Voeg hier al kloppend het water aan toe, zodat er geen klontjes ontstaan.
  2. Verhit (kokos)olie in een koekenpan en bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin. Geniet ervan!
Advertentie

Share deze post

menu
Judoka Margriet Bergstra