Verliezen om brons in Praag

Geplaatst op 4 maart 2019

Afgelopen weekend stond de European Open van Praag op het programma. Dit toernooi heb ik in overleg met de coaches op Papendal extra toegevoegd aan mijn programma om meer wedstrijdritme op te doen. Hoewel het is gelukt om veel partijen te maken, kon ik na een zware dag de medaille helaas niet mee naar huis nemen.

In de eerste ronde kwam ik de Israelische Temelkova tegen. Zij komt normaal gesproken uit in een lagere gewichtsklasse en heeft daar al verschillende internationale medailles gewonnen. Ik kwam op een wazari voorsprong, Temelkova maakte later echter de gelijkmaker. Uiteindelijk wist ik de partij winnend af te sluiten door nogmaals te scoren. Door naar de tweede ronde.

Hier trof ik Wilson (GBR), ook tegen haar wist ik een score te maken en de partij winnend af te sluiten. Hierdoor mocht ik door naar de kwartfinale. Daar kwam ik een voor mij onbekende tegenstander tegen, Zemanova (CZE). Zij wist tweemaal tegen mij te scoren waardoor ik de partij verloor en naar de herkansingen ging.

In de herkansingsronde kwam ik opnieuw een Israelische judoka tegen, Greenberg. Ik begon de partij niet goed en kwam op wazari achterstand. Maar deze score wist ik ook al gauw weer gelijk te trekken. Vervolgens wist ik nogmaals te scoren en me te kwalificeren voor de strijd om het brons.

In de strijd om het brons moest ik aantreden tegen de Chinese Lu. Ik kwam op 2 tegen 1 shido voorsprong. Helaas verloor ik de strijd uiteindelijk met 3-2 in shido’s en eindigde ik naast het podium.

Advertentie

Share deze post

menu
Judoka Margriet Bergstra