Zevende op de Grand Slam van Tokyo

Geplaatst op 2 december 2017

De Grand Slam van Tokyo was een toernooi dat ik heel graag een keer in mijn leven wilde draaien. Deze wens kwam ter vervulling. En na een aantal teleurstellende resultaten op de laatste toernooien wist ik dit toernooi een stijgende lijn te pakken!

De eerste ronde stond ik geloot tegen Helen Dawa uit de Filipijnen. Binnen anderhalve minuut wist ik haar met wazari (halfpunt) en ippon (volpunt) te verslaan. In de tweede ronde kwam ik de Israelische Timna Nelson Levy tegen. Dit was een zware pot en liep zelfs uit op Golden Score (verlenging). In die Golden Score wist ik een wazari te maken en daardoor de winst naar me toe te trekken. Ik plaatste me hiermee voor de kwartfinale. 

In deze kwartfinale kwam ik een titelfavoriet tegen, de Japanse Yoshida. Zij werd dit jaar tweede op het Wereld Kampioenschap. Ik moest dan ook mijn meerdere erkennen aan haar, ze wist me op ippon te verslaan. In de herkansingsronde kwam ik een andere Japanse tegen, Tamaoki. Helaas verloor ik van haar in newaza (grondwerk), hiermee eindigde ik op een welverdiende zevende plaats.

Advertentie

Share deze post

menu
Judoka Margriet Bergstra