Zoete aardappelfriet

Geplaatst op 28 mei 2016
55 min Diner

Een frietje op zijn tijd moet kunnen. Maar net zo lekker (en een stuk gezonder) zijn deze frietjes van zoete aardappel. En weet je wat, ik geef je er ook meteen een recept voor gezondere, minder zoete mayonaise bij. Maar we beginnen met het lekkerste, de frietjes. En ook dit recept heeft maar weer weinig ingrediënten en heb je in een handomdraai klaar.

Ingrediënten:

  •  Zoete aardappel
  • Olijfolie
  • Zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.Was de zoete aardappel, verwijder oneffenheden en snijd er vervolgens plakken van in de lengte. Van deze plakken ga je dunne frietjes snijden. Zorg dat ze allemaal ongeveer even dik zijn. Op deze manier zijn de frietjes allemaal tegelijk klaar.
  2. Doe de frietjes in een kom of schaal en smeer ze in met olijfolie. Hussel alles gord door elkaar zodat de olijfolie goed verdeeld wordt. Hierna leg je de frietjes op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de frietjes niet op elkaar liggen en bestrooi ze daarna met zout.
  3. Zet de frietjes voor 30-40 minuten in de oven. Je kan ze tussendoor nog even omscheppen, maar dit is niet noodzakelijk.

Hoewel ik de frietjes ook zonder saus al erg lekker vind, geef ik jullie toch nog het recept van de mayonaise. Oomdit recept is kort, bondig en in een paar minuten klaar.

Ingrediënten mayonaise:

  • Magere yoghurt
  • Mosterd
  • Peper

Meng alle ingrediënten in een kommetje goed door elkaar. Tussendoor proef je steeds even om te bepalen welke verhouding jij het lekkerste vindt.

Advertentie

Share deze post

menu
Judoka Margriet Bergstra